Wie zijn wij?

Onze visie

Do not limit your challenges. Challenge your limits.
‘Beyond the basics’ staat bij ons centraal. Bij Talent2Gather geloven wij in het zelflerend vermogen van de mens. Wij zien workshops dan ook als aanvulling op de ervaringen die iemand al heeft. In onze workshops mikken we daarom juist op deelnemers die de basis al onder de knie hebben. Dit doen we door net een stapje verder te gaan (zoals bij 'Presenteren') of juist nieuw terrein op te zoeken (zoals bij 'Complimenten'), zodat een nieuwe basis gelegd wordt om zelf op door te groeien. Wij gaan uit van vijf kernwaarden om dit tijdens onze workshops te bereiken: plezier, gewaagdheid, zelf nadenken, persoonlijke invulling en inspirerende omgeving. Wil je ons aanbod in workshops bekijken? Ga naar onze workshops. Wil je meer weten over onze visie? Lees dan verder. Of wil je graag jezelf al verder verdiepen? Bezoek dan onze boekenhoek.
Yaël Duindam

Alje van den Bosch

Het hebben van de juiste vraag is belangrijker dan het hebben van de juiste antwoorden.

Vroeger wilde ik altijd uitvinder worden. Ik wist toen nog niet waarom, maar ik wist wel dat ik het leuk vond om zelf dingen te onderzoeken. Een persoonlijke doorbraak kwam toen ik me realiseerde dat het hebben van de juiste vraag nog veel belangrijker is dan het hebben van juiste antwoorden. Het betekende dat ik zelf mijn vragen kon bedenken.

Dus ik ging kritisch kijken naar waar ik mee bezig was. Ik ging experimenteren door bijvoorbeeld 1 repetitieweek heel veel te sporten, de volgende heel veel te slapen. Door hier bewust mee bezig te zijn ging ik van een havo advies op de basisschool naar prima resultaten op de middelbare school naar toegepaste wiskunde op de universiteiten van Berkeley en Cambridge.

Maar voor mij was wiskunde niet het hele antwoord en ik geloof nog steeds dat persoonlijk contact en sociale vaardigheden belangrijke antwoorden zijn op belangrijke vragen. Nu, 5 jaar na mijn master, heb ik hierdoor mijn eerstegraads lesbevoegdheid op zak, 5 jaar ervaring bij de examentraining van SSL in Leiden waarvan 2 jaar ook met het opleiden van docenten.

Mijn enthousiasme voor zelfontwikkeling is nog steeds ongeremd en zelfs toegenomen. Ik vind het dan ook altijd teleurstellend als je een nieuw boek over één van je favoriete onderwerpen oppakt en er staat eigenlijk niks nieuws in. Volgens mij zijn synthese van bestaand materiaal, een kritische blik en enthousiasme in zelf dingen uitvinden dan essentieel. In de workshops deel ik graag onze bevindingen om samen de volgende stap te zetten.

linkedin.com/in/aljevandenbosch

Yaël Duindam

Het leven is zeilen naar een punt aan de horizon dat altijd blijft bewegen.

Ooit reisde ik door Bosnië en vroeg aan een Bosniër: “Wat is jullie geheim achter het optimisme en het ‘nooit-stoppen-met-lachen-beleid’ dat ik hier opmerk?”. Zijn antwoord was: “We don’t have industry, but we export the spirit that is within us.” Die spirit kenmerkte zich door: Doorzettingsvermogen, Optimisme, Enthousiasme en Liefde voor wat je doet. Ik besefte meer dan ooit: D.O.E.L. is kracht.

Het waren deze waarden die ik altijd al nastreefde. Mijn DOEL leidde me op jonge leeftijd tot de Landelijke Finale van de Voorleeswedstrijd, met een vierde plek uit 80.000 deelnemers, en tot de ontwikkeling van een muzikale vioolcarrière. Vanaf 13-jarige leeftijd zette ik deze naast de middelbare school voort met de Jong Talent opleiding van het Conservatorium. Ik behaalde magna cum laude mijn gymnasiumdiploma. Daarna deed ik naast mijn studie Earth Sciences vakken Cognitieve Psychologie, een Honours Programme, werk op de universiteit en verzorgde ik intensieve Eindexamentrainingen als Hoofddocent bij SSL Leiden.

Het leven is zeilen naar een stip aan de horizon die altijd blijft bewegen’ is mijn levensmotto. Tijdens mijn reizen besefte ik: je prestaties maken je zeilboot mooier, de juiste spirit maakt je zeilboot krachtiger. Wat maakt dat je door kunt blijven zeilen in de storm? Sinds mijn gesprek met de Bosniër geloof ik nog sterker in: je DOEL is je kracht om vooruit te blijven bewegen, naar een punt dat telkens weer verandert.

Ik geloof dat de grootste kracht ligt in je DOEL en hoop met mensen in aanraking te komen die hier ook in geloven. Tijdens mijn activiteiten bij de Examencursus en op de universiteit werden enthousiasme, doelgerichtheid en een open mind als meest kenmerkend voor mij bestempeld. Dit is dan ook mijn insteek tijdens de workshops.

linkedin.com/in/yaelduindam